Losion za tijelo, ulje za tijelo i tonik za lice za zimsku njegu

Prirodna kozmetika – Immortella

Vaša koža je vrlo kompleksan organ. Većina poteškoća koja mogu nastati u našem organizmu manifestiraju se kroz našu kožu. Nerjetko je vrlo teško odrediti točnu i učinkovitu terapiju kad se pojave problemi na našoj koži.Većina nas tada poseže za dermalnim pripravcima. Nema pravila, situacija se nekad popravi a nekad ne. Budući da se problemi organizma manifestiraju na koži preporučljivo bi bilo, prije svakog tretmana kože početi sa čišćenjem organizma. No samo čišćenje organizma nije samo po sebi dovoljno da bi vašoj koži povratilo sjaj i mekoću kakvu priželjkujete. Prirodna kozmetika je sigurno jedno od rješenja.

Prednosti upotrebe prirodne kozmetike

Upotreba prirodne kozmetike ima puno prednosti nad ostalim proizvodima. Dobro je onda znati što neki proizvod čini prirodnim. Sa pojmom prirodna kozmetika susrećemo stalno i u svakoj trgovini kozmetike.Pod prirodnim se provlači svašta. Problem leži u tome što se jako teško snaći u moru informacija koje se uglavnom koriste u marketinške svrhe. Europa za kontrolu prirodne kozmetike i njenih sastojaka ima certificirajuće kuće. One pregledavaju proizvode i ako oni udovoljavaju njihovim standardima daju im certifikat za prirodnu kozmetiku. Najpoznatiji takvi standardi su Ecocert, kao dio Cosmosa, najvećeg standarda za prirodnu kozmetiku te Natrue standard. Da bi se kozmetika certificirala kao prirodna treba sadržavati barem 90% sirovina prirodnog porijekla. Ako se još želi zvati ekološkom mora imati barem 95% sastojaka organskog porijekla, odnosno iz ekološkog uzgoja.

Zašto prirodna kozmetika nekad zakaže?

No i uz najbolju prirodnu kozmetiku može se desiti da ona vašoj koži ne pomaže. Razlozi su razni. Reakcija kože na novi tip proizvoda. Koži treba vremena da se navikne na nove sastojke. Također i da se pročisti od eventualnih loših sastojaka koje ste do sada stavljali na nju. Svaka koža individualno reagira. Pripravak koji odlično djeluje kod jedne osobe možda neće tako dobro djelovati kod druge osoba istog tipa kože. Krema za lice, ulje ili tonik koji vam savršeno odgovaraju ljeti Vam možda neće odgovarati po zimi. Starenjem se struktura kože se mijenja. To logično zahtjeva drugačije pripravke za kožu. Nekada je nezadovoljstvo prirodnom kozmetikom uzrokovano nepravilnim korištenje. Očekivanja i rezultati ne mogu biti vidljivi za 24 sata, 36 sati, ili čak za dva-tri tjedna. Ovisno o stanju kože i o tome da li se radi o akutnom ili kroničnom problemu, očekivanja trebaju biti realna.

Njega tijela

Nakon toplog tuša ili opuštajuće kupke, na kožu je potrebno svaki dan nanjeti neku od krema, ulja i losiona za tijelo. Tako će vaša koža ostati dubinski hidratizirana te svilenkasta i meka na dodir. Za vašu zimsku rutinu njege kože, potrebna vam je dobra krema za lice, ulje za tijelo, losione za tijelo te tonik za lice.

Krema za lice

Zimi naša koža zbog nepogodnih uvjeta iz okoliša zahtjeva najveću moguću brigu i njegu. Suhi zrak u zatvorenim prostorima i hladni zraka na otvorenom oštećuju našu kožu. Bez obzira kakav tip kože imale krema je apsolutni imperativ u svakodnevnoj njezi. Svakom tipu je potrebna krema za lice koja će kožu hidratizirati i učiniti je nježnom i mekom te je pripremiti za nanošenje pudera. Krema za lice Immortella je i čak za one koji imaju masni tip. Ako vam je lice suho onda je krema za lice vaša najbolja prijateljica u borbi protiv isušenih područja i preranih bora.

Losion za tijelo

Losion za tijelo s teksturama i mirisima poput spa tretmana neizostavan je dio njege vašeg tijela. Za ljepu i glatku kožu koristite hidratantni losion za tijelo. Svaki losion za tijelo Immortela prilagođen je posebnom tipu kože.

Tonik za lice

Tonik za lice je obavezan za sve tipove kože. Naročito za suhu kožu. Zbog hidratantnih svojstava tonik za lice pomaže u borbi protiv akni. Preporučujemo uljni balans koji pojačava tonik lica i to bez alkohola. Tonik za lice bi trebao kontrolirati sjaj vaše kože. On je idealan za masnu kožu. Tonik za lice Immortella djeluje i kao piling ili nježni piling. Najbolje rečeno tonik za lice osvježava, osnažuje i uravnotežuje vašu kožu. Vraća joj pH, pomaže u smanjivanju pora i priprema za postupak koji slijedi. Važno upotrebljavati tonik sa svijetlom, vodenom teksturom kako bi se brzo i brzo sušio. Najprikladniji tonici su oni koji dolaze u bočicama sa sprejevima, jer osvježavaju našu kožu dok ih mazimo.

Ulje za tijelo

Umjesto da stalno koristite losion za tijelo, možda biste trebali probati ulje za tijelo. Ono je također proizvod za hidrataciju. Najbolji način korištenja ulja za tijelo je odmah nakon tuširanja. Ulje se potom umasira u kožu, počevši od vrata i prema dolje. Para i još vlažna koža pomažu da se ulje za tijelo još bolje upije.

Serum za lice

Serum za lice može biti puni hidratantnih sastojaka (hijaluronska kiselina, ceramidi) koji pomažu koži da zadrži vlagu. Ali, to ih ne čini hidratantnim u uobičajenom smislu. Losioni za lice i kreme Immortella bogatiji su i stvaraju barijeru na vrhu kože kako bi sve te dobre stvari ostale unutra. Za bilo koji serum za lice najvažnije je znati da je riječ o proizvodu koji se treba birati prema specifičnim potrebama kože, a ne prema tipovima kože. Stoga, najprije odredite primarne potrebe kože svoga lica, a prema njima serum za lice koji će vam pomoći da zablistate.