Moderni komadi odjeće koje morate posjedovati ovog ljeta

Ljetni dani nam se približavaju krupnim koracima i donose puno zanimljivosti na polju modnih trendova. Dinamična modna scena koju najavljuje predstojeće ljeto odgovorit će na potrebe različitih stilova života, a jedinstvenom je čini eksperimentiranje prošlim trendovima na novi način. Ovog ljeta ćete, čini se, imati više slobode no ikada da budete kreativni, a fuzija casual i statement komada će vam dopustiti da izgledate šik, a pri tome se ne odreknete udobnosti. Pogledajmo što nam novo donosi i što staro rekreira ljeto 2021. godine.

Biciklističke i šorcevi

Biciklističke hlače su trend koji s oduševljenjem dočekujemo ovog ljeta. Ovaj odjevni predmet svoju popularnost duguje devedesetim godinama, a prošle godine smo ga mogli vidjeti u neočekivano uspješnim kombinacijama sa svečanijim komadima, kao i u casual varijanti. Godine 2021. ovaj trend dodatno dobiva na popularnosti, a inspirira i uklapanje drugih vrsta šorceva u outfit-e za različite prilike. Čini se da udoban pamučni šorc svakako mora biti prisutan u vašem ormaru ove godine u tijeku ljetnih mjeseci, kao baza. Na raspolaganju su vam bermude, kratki šorcevi s visokim strukom, pamučni ležerni šorcevi i šorcevi od kože ili tekstila. Ovo je dakle komad s kojim definitivno ne možete pogriješiti ovog ljeta.

Naglašena ramena

Još jedan trend koji nije novost u pravom smislu te riječi, ali je nov način na koji ga tretiramo, su naglašena ramena. Ovaj trend je primjenjiv na bluze, haljine, kao i sakoe. Bluze i haljine s puf-rukavima se za ovu godinu kreiraju pod parolom što više to bolje i sada su to zapravo komadi s balon-rukavima. S druge strane, svježe proljetne i ljetne večeri ili uvjetno rečeno hladniji dani, kao i formalnije varijante traže da u garderobni ormar uključite lagane sakoe s naramenicama, koji će također doprijeti ovom gotovo neizostavnom efektu.

Široki modeli traperica

Modni dizajneri su se konačno i definitivno složili da uske traperice odlaze u zaborav. Trend širokih traperica s visokim strukom se vraća nekoliko sezona unazad, a ove godine ide i korak dalje s uvođenjem širokih zvona. Bez obzira na godišnje doba, čini se da je svaki ormar nezamisliv bez dobrih traperica, a ove godine će one zasigurno biti široke. Možete ih jednako uspješno kombinirati s uskim topovima, kao i s predimenzioniranim komadima, u zavisnosti od stila koji želite njegovati.

Think pink!

Kada je moda u pitanju, u toku ljeta 2021. godine ćemo definitivno misliti ružičasto. Uz nude komade koji su već godinama baza svih modernih garderobnih ormara, takozvana bubblegum pink predstavlja sjajno osvježenje i ovog ljeta će ona biti zanimljiv način da izađemo iz zone komfora. Roze boja će predstavljati apsolutni modni trend i svakako će doprinijeti energičnosti vaših kombinacija. Uključite u svoje modne izbore komade u ovoj nijansi, pri tome ne ograničavajući je na diskretnije krojeve, već se osmjelite obuči pink komad s voluminoznim rukavima ili velikom kragnom i zasigurno ćete zaključiti da ste pronašli it-kombinaciju.

Mačkaste naočale i četvrtaste sandale

Dizajneri već neko vrijeme stoje iza predviđanja da će četvrtaste sandale biti hit ovog leta. Njihov povratak je svakako najavljen i tijekom prethodnih sezona, ali ove sezone se čini da će biti must komad. S druge strane, mačkastih naočale se mnoge dame nisu odricale ni kada su drugačiji modeli bili aktualni, budući da pristaju svakom licu, ali ovog ljeta ih ponovo zvanično uključujemo među modne aktualnosti. Što se sandala tiče, mišljenja su podijeljena, ali mačkastom efektu se jednoglasno veselimo.

Ne zaboravimo torbe

Čini se da su torbe kao modni detalj gotovo zaboravljene zbog izmijenjenog stila života, koji je fokus prenio na ruksake, a nerijetko zaboravio i na njih i sveo se na držanje kartice ispod maske telefona i ključeva u džepu. Ove godine, međutim, možemo svečano najaviti povratak torbi i torbica. Okolnosti koje su dovele do toga da biramo prije park nego kafić dovele su i do uključivanja stiliziranih torbi za piknik u modne izbore i ovaj trend je definitivno u zamahu. S druge strane, u modu se vraćaju male torbice s kojima ne možete pogriješiti kada su boja i dizajn u pitanju, jer su u trendu njihove najrazličitije varijante i ekscentrični. Ako preferirate glomaznije torbe, također nećete biti razočarani, jer su predimenzionirani modeli također ponovo in.

Ove sezone modna scena odgovara na sva ustanovljena pravila u vezi sa svojim tijekom i funkcijom. Moda se vrti u krug, prati društvena događanja, odgovara na aktualne potrebe i uljepšava našu svakodnevicu. Obnovite svoj ormar u stilu istovremenog slavljenja ljepote i njegovanja funkcionalnosti odjeće. Među ponuđenim trendovima ćete zasigurno pronaći komade koji savršeno odgovaraju vašem senzibilitetu.