Serum za lice,tonik za lice i eterična ulja

Serum za lice

Serum za lice koristimo u jutarnjoj kao i u večernjoj njezi lica. Redoslijed kojim ćete ga nanositi na vaše lice, ovisi o tome kojeg je tipa. Tradicionalne serume na bazi vode je najbolje nanositi već nakon čišćenja kože. Nakon toga je dobro nanijeti hidratantnu kremu. Poanta je toga da se serum za lice nosi ispod kreme kako bi njegovalo unutarnji sloj kože.

Druga vrsta serum za lice su oni na bazi ulja. Za razliku od prethodnih oni se nanose nakon hidratantne kreme. Razlog tomu je što već imaju molekule od tradicionalnih vodenih serum za lice. Na taj način pomažu dulje vrijeme zadržati kremu na koži i održavati optimalnu razinu vlage.

Serum za lice za veliku većinu ljudi je misteriozan proizvod. Ali ustvari radi se o proizvodu prepunom aktivnim sastojcima koje nanosimo nakon što smo očistili lice. Nakon toga nanosimo kremu za lice.

Serum za lice je nastao zbog potrebe opskrbe kože dodatnom njegom. Serum za lice je zapravo svakodnevni tretmani koji pomažu kod mnogih kožnih poteškoća te je svakako preporučljivo uložiti u kvalitetan serum za lice.

serum za lice

serum za lice

Tonik za lice

Osim seruma, tonik za lice jedan je od onih proizvoda koji mnoge žene preskaču u svom tretmanu lica. Tonik za lice skida sve ostatke šminke i drugih nečistoća na koži. Tonik za lice također i priprema kožu za ostale proizvode koje nanosimo nakon čišćenje kože. To su proizvodi poput ulja za lice, seruma za lice i raznih krema za lice. Tonik za lice osvježava i vlaži kožu te joj daje zdrav izgled kakav sve žene žele.

Tonik za lice je u ustvari jedna tekućina na bazi vode. U svom sastavu ima vrlo važne aktivne sastojke poput biljnih ekstrakata i eteričnih ulja. To je razlog zašto tonik za lice je jedan od onih proizvoda za njegu lica koje bi svaka žena trebala uključiti u tretman kože lica. Koji je tonik za lice najbolji, odnosno kako odabrati najbolji?
Danas na tržištu postoji vrlo veliki asortiman proizvoda prirodne kozmetike, pa tako postoje i tonici za lice koji su namijenjeni različitim tipovima i stanjima kože. Najbitnije je pronaći onaj koji će najbolje odgovarati potrebama vaše kože. Proširene pore su znak masne kože. Nevidljive pore su znak suhe kože. Crvenilo kože je znak osjetljive kože. Kada ste saznali koji je tip vaše kože jednostavno će te izabrati tonik za lice koji odgovara vašem tipu kože.

tonik za lice

tonik za lice

Eterična ulja

Sastavni dio kvalitetne kozmetike a to je prije svega prirodna kozmetika su proizvodi koji u sebi sadrže eterična ulja. Pitanje koje se postavlja je kako prepoznati kvalitetna eterična ulja?
Tržište je prepuno proizvoda koji sadrže eterična ulja na kojima piše organsko ulje. Naravno da i u tom svijetu ima puno muljaže sa deklaracijama. Koliko god vas ovdje savjetovali najbolji savjet je ne kupovati nešto u što niste sigurni. Sustav osjeta njuha jedan je od najmoćnijih osjeta jer je direktno povezan s mozgom. Tijekom udisaja molekule mirisa putuju preko mnoštva receptora koji podražaj prenose u mozak.

Eterična ulja imaju antiseptički, antivirusni, antibakterijski i općenito umirujući učinak. Neka su učinkovitija za gornji, a neka za donji dio dišnog sustava. Proizvodi za njegu za tijelo koji u svom sastavu imaju eterična ulja učinkovito ublažavanju podočnjake i krugova oko očiju. Smanjuju znakove starenja kod kapilara, upala vena, saniranja hematoma i ostalih ozljeda na površini kože. Upotrebljava se i u tradicionalnoj medicini. Zbog svog izraženog regenerativnog i protuupalnog djelovanja pomažu kod mnogih zdravstvenih problema. No eterična ulja i proizvodi na njihovoj bazi najpopularnija su sredstva protiv bora, mrlja i drugih znakova starenja kože.

Immortella proizvode možete naći na web šopu Immortella. Također za sve one koji borave u nekom hotelu u gradu Makarska potražite ove proizvode na recepciji ili welnes i spa prostorijama hotela. Svaka bolja villa sa bazenom također u svojoj ponudi ima proizvode firme Immortella. Sunčajte se uz baze i vodite brigu o svojoj koži.