Ulje za tijelo koje sadrži eterična ulja Immortella

Prirodna kozmetika i kako djeluje ulje za tijelo?

Prirodna kozmetika i prirodno biljno ulje za tijelo njeguje i hrani kožu. Priridno biljno ulje nam služi kao nositelj za eterična ulja. Za biljna ulja koja koristimo u njezi kože najbitnije je da su nerafinirana i hladno prešana. Na taj se nači sačuvaju svi najvrijedni sastojci. Među njima su najvažniji: jednostavne i složene nezasićene masne kiseline, vitamini, lecitin, flavonoide i arome.

Premda je Immortella izbacila više vrsta prirodnih ulje za tijelo, ovdje vam predstavljamo jedno. 100% čisto i prirodno organsko eterična ulja za tijelo na bazi smilja. Dobiveno je destilacijom cvjetova ove biljke koji nikada ne venu. Eterična ulja na bazi smilja su poznata po svojim protuupalnom i zacjeljujućem djelovanju. Također se koriste i protiv modrica. Prirodna kozmetika na bazi prirodnih ulja koja u sebi sadrže eterična ulja posebno su poznato po anti-age djelovanju.
Ulje za tijelo od smilja jako dobro potiče rast novih stanica kože. Smilje, se kod nas uzgaja na području Sredozemlja odnosno Dalmacije i tradicionalno se upotrebljavaju za brisanje tragova starenja kože.

Kroz dugi niz godina iskustva nam govore da su eterična ulja na bazi smilja tome više nego djelotvorni. Smilje se dokazalo u pružanju pomoći koži da ostane mekana i puna. S obzirom na to da djeluje adstringentno, koristi se i protiv opuštanja i ovješenosti kože. Eterična ulja na bazi smilja potiče rast novih stanica kože pa je odlično u borbi protiv bora, crvenih i staračkih pjegica, akni, čireva, pa i dermatitisa, ekcema, psorijaze i mnogih drugih stanja kože.

Eterična ulja

Eterična ulja na bazi smilja učinkovito je i u ublažavanju podočnjaka i krugova oko očiju, ali i kod kapilara, upala vena, saniranja hematoma i ostalih ozljeda na površini kože. Ona imaju is svoju upotrebu i u tradicionalnoj medicini kod mnogih zdravstvenih stanja zbog svog izraženog regenerativnog i protuupalnog djelovanja. Bez obzira na sve svakako je najpopularnije kao sredstvo protiv bora, mrlja i drugih znakova starenja kože. Eterična ulja smilja ima nevjerojatno snažno antioksidativno djelovanje. Najnovija istraživanja su pokazala da redovitom upotrebom ova biljka smanjuje dubinske bore čak 19 posto, a ukupan broj bora 14 posto.

Ljudi su odavno primijetili da smilje ne vene, čak ni nakon što je ubrano. Zbog toga je u različitim jezicima ponijelo nazive poput everlast (vječno) na engleskom ili l’immortelle (besmrtno) na francuskom. Naša firma upravo i nosi naziv po toj besmrtnoj biljci- Immortella!!!
Ta činjenica, kao i upečatljiv miris smilja, slatkast i slojevit, razlozi su zbog kojeg se koristi za kozmetika proizvode. Kao i kod svih biljaka, miris potječe od eteričnog ulja koje ima vrlo složen sastav. Spojevi poput italidiona, kojih gotovo i nema u drugim vrstama bilja nalaze se upravo u ovoj biljci.

Smilje

Smilje sadrži vrlo malo tog moćnog eteričnog ulja, manje od 0,05 posto.Zbog toga je potrebno skupiti više od tone cvjetnih glavica da bi se dobila litra dragocjenog eteričnog ulja. I ne samo to već se smilje mora destilirati potpuno svježe, ne smije se nimalo osušiti. Zbog toga je i cijena ulje za tijelo na bazi smilja vrlo visoka.

Sva eterična ulja kod prirodna kozmetika potrebno je razrijediti u biljnom ulju prije nanošenja na kožu. Reakcije su moguće na bilo koji sastojak ovisno od osobe do osobe, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. Ako se pojave alergijske reakcije, potrebno je prestati koristiti sva eterična ulja sličnog kemijskog sastava.

Eterična ulja u RH nisu i ne mogu biti registrirana kao dodaci prehrani.Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama. Ona te na sebi moraju imati piktograme opasnosti. Hoće li ili neće imati oznake ovisi o konkretnom ulju i njegovim prirodnim sastavnicama. To nikako ne ovisi o brendu. Prirodna kozmetika i brendovi koji ne ističu navedene piktograme krše zakonske propise RH.