Weber plinski roštilj i set za roštilj

Weber plinski roštilj i set za roštilj

Svi dobro znamo da vanjski roštilji mogu biti na ugljenu, plin ili struju. Za sve gurmane dolazak toplog vremena znači samo jedno. To je izlazak u prirodu i roštilj. Večera ili ručak na otvorenom u prirodi s prijateljima i obitelji. Imao išta ljepše od toga? U našoj web trgovini donosimo roštilje točno onakve kakve želite. Veliki Weber plinski roštilji za zabavu za veći broj ljudi. Mali kompaktni i prijenosni Weber roštilj na ugljen za izletišta u prirodi. Nešto za sve. Pokušat ćemo vam pomoći pronaći roštilj koji vam odgovara. Najbolji roštilj za pripremu ukusne hrane za vas i vaše goste. Posjetite naš web shop na rostilji.hr.

Što prvo trebate znati?

Da biste odabrali najbolji roštilj za sebe, prvo morate sebi postaviti nekoliko pitanja. Prije svega trebate odlučiti gdje ćete najviše koristiti roštilj. Planirate li uglavnom roštilj u dvorištu ili negdje u prirodi?

Roštilj kod kuće

U prvom slučaju prvo morate uzeti u obzir veličinu vašeg dvorišta. Neki nemaju dvorište pa će roštilj držati na balkonu i terasi. Veličina tog prostora također će odrediti model roštilja koji je najbolje za vas. Većina roštilja iz naše web trgovine dolaze s ručkama i kotačima, tako da ih možete lako pomicati i spremati kad se ne koriste.

Roštilj u prirodi

U drugom slučaju, kada roštiljate više u prirodi, prije svega razmislite o veličini i težini vašeg roštilja. Veličina vašeg automobila mogla bi odrediti kakav roštilj ćete kupiti. Svakako onaj koji se uklapa u prtljažnik vašeg automobila. Zato vam nudimo niz kompaktnih opcija. Kamo god otišli, nalazi se roštilj koji odgovara vašim potrebama. Za one koji žive u zgradama, električni roštilji su najprikladniji.

Koliko se kreću cijene dobrih roštilja?

Svaka osoba ima svoje mišljenje o tome koji je roštilj najbolji. Većina ih se slaže da pravi roštilj mora mirisati na vatru. Statistike također idu tome u prilog. Iako su plinski roštilji sve popularniji i dalje se najviše prodavaju roštilji na ugljen. U vrtovima i na terasama većine kućanstva najčešć koristie roštilj na ugljen. U našoj ponudi cjene ovakvih weber roštilja na ugljen iznose oko 700kn. Tu je također i specijalni roštilj na ugljen Smokey mountain cooker black. Njegova cijena je znatno skuplja i iznosi 3000 kuna. U našoj ponudi možete pronaći i različite marke roštilja na ugljen. Mi vam ovdje predstavljamo najkvalitetniju a to je Weber.

Plinski roštilji sve više dobivaju na popularnosti među ljubiteljima roštilja. To je uglavnom zbog toga što se u odnosu na roštilj na ugljen lakše održavaju i ciste. Osim toga on je u deset minuta spreman za upotrebu. I ovi roštilji dolaze u razlicitim veličinama i varijantama. Naravno o tome ovisi i njihova cijena. Weber plinski roštilj se kreće u rasponu cijene od 1000 kuna pa do onih najskupljih od 5000kn.

Danas vam predstavljam Weber plinski roštilj Weber Genesis II E-610

Weber Genesis II E-610 GBS model najnovije serije plinskih roštilja Genesis II. Ovaj model ima šest plamenika snage 17,6 kW sa integriranim sustavom paljenja. Rešetke su izrađene od lijevanog željeza s GBS sustavom (Gourmet BBQ System), čeličnim profilima Flavorizer Bar, bočnim radnim policama i vješalicama za pribor. Omogućuje vam pripremanje složenog obroka od nekoliko slijedova ili pripremu večere za veću skupinu.
Ovaj model također ima dodatnu High + funkciju. Ova funkcija pomaže u postizanju vrlo visokih temperatura za brzo pripremanje hrane.Također služi za ravnomjernu raspodjelu topline po cijeloj površini police za roštilj. Na taj se način hrana peče ravnomjerno, bez obzira gdje se nalazi na roštilju. Zahvaljujući velikim otvorenim kolicima od nehrđajućeg čelika, imate čak i prostor za smještaj poslužavnih ladica. Jednom riječju, imate opremljenu vanjsku kuhinju.

Set za roštilj Myclick

Ovaj Weber plinski roštilj udovoljit će svim ukusima. Hrana na njemu bit će pečena točno onako kako vi želite. A početnici koji nemaju iskustva s roštiljem s ovim modelom roštilja neće imati puno problema. Sve što još trebate je dobar set za roštilj. Bez alata nema zanata. Inovativan MyClick sustav iz Barbecooka omogućuje vam da kombinirate svoje kulinarske vještine s praktičnim dodacima.

Zašto volimo roštilj?

Za svakog pravog gurmana, roštilj i roštiljanje nikada nije pitanje lakoće. Odnosno ne rade to zato što je tako lakše ili brže spremiti neku namirnicu. Radimo to zbog ukusa, mirisa i naravno zbog užitka koji pruža roštilj. Roštilj je prije svega svestran. Na njemu se mogu spremati sve vrste namirnica od mesa i ribe pa do povrća i voća. Za lakše rukovanje i spremanje hrane uz roštilj treba vam i dobar set za roštilj. Priprema i spremanje hrane uz roštilj pretvara se u društveni događaj. Naši gosti sigurno više vole provoditi vrijeme na otvorenom u blizini roštilja. Od početka vremena pripremanje hrane uz vatru uvijek je značilo okupljanje na otvorenom. Ni dan danas nema prisnijeg druženja od druženje oko vatre uz slatki miris dima. Pivo u ruci i naši voljeni za našim stolom

Mali savjeti za kraj

Ne mrdajte od roštilja. Često se desi da zbog društva i priče zaboravite na meso pa vam zagori. Pravi roštilj majstori uvijek su uz roštilj spremni za okretanje hrane kad je gotova.
Nikada ne stavljajte meso na vatru direktno iz frižidera. Meso uvijek izvadite iz frižidera najmanje 20 minuta prije stavljanja na roštilj. Ono mora neko vrijeme kako bi se prilagodilo sobnoj ili vanjskoj temperaturi. Ovo je jako bitno jer u procesu pečenja meso, riba ili povrće koje je previše hladno u sredini može ostati nedovoljno pečeno. Pritom se vanjski dio prepeče dok unutrašnjost ostane sirova. Za vrijeme pečenja kontrolišite temperaturu. To možete ako imate roštilj sa opcijama podizanja rešetke na različite visine. Drugi način je raspoređivanje hrane na hladnije dijelove rešetke. Hranu uvijek možete staviti na foliju i tako usporiti pečenje.

Prije skidanja sa roštilja testirajte je li pečeno. To možete napraviti ako imate dobar set za roštilj. Kada je u pitanju riba ona je pečena kad se jednostavno odvaja od površine roštilja. Odnosno ako se ne ljepi.
Meso obavezno mora da odmori nakon pečenja. U principu ovo vrijedi samo za deblje komade mesa. Ako odrezak pojedete odmah nakon sklanjanja sa roštilja, bit će tvrd i sokovi će mu iscuriti čim ga bocnete nožem. No ako ga ostavite da odstoji nekoliko minuta, žile će upiti sokove i ono će omekšati. Odmaranje mesa vrši se na zagrijanom tanjuru, prekriveno aluminijskom folijom i udaljeno od direktne topline.

Marinade za sočniju hranu

Savršena marinada za savršeno sočno meso. Napravite marinadu u kojoj će vaše meso odstajati preko noći. Za piletinu je najbolja marinadu od sezamova ulja. Konkretno za pileći file u marinadu stavljamo sol, papar i crvenu slatku papriku, dok u marinadu za krilca, batak i zabatak stavlja još i timijan, mažuran te origano. Svinjetina se marinira u biljnom ulju uz dodatak soli, papra, češnjaka i vlasca. Goveđe meso treba samo posoliti, a tek nakon pečenja na roštilju dodati maslinovo ulje ili maslac te dobro popapriti. Pripremate li morsku ribu na roštilju, dovoljno ju je samo posoliti netom prije pečenja te na kraju politi maslinovim uljem. Riječna riba može ići u marinadu od soli, papra, češnjaka i biljnog ulja.