Weber roštilj električni roštilji i roštilji na ugljen Weber

Weber roštilj – najbolji Weber grill

Dolaskom proljeća i toplih sunčanih dana, započinje i sezona roštiljanja. Riba, kotleti, ražnjići, pljeskavice, ćevapi, povrće. Sve mora biti sočno unutra a hrskavo iz vana. Svako jelo spremljeno na weber grill ima bolji okus. Kada se odlučimo na kupnju roštilja u nedoumici smo da li weber roštilj na ugljen ili weber plinski roštilj. To je sigurno jedna od glavnih odluka. Konačnoj odluka o kupovini moraju odlučuju i drugičimbenici. Prije svega za što namjeravamo koristiti roštilj i kako često i za koliko ljudi. Na kraju važna je i cijena.

Roštilj ne kupujemo svaki dan. Važno je uzeti u obzir i životni vijek roštilja te pripadajuće jamstvo. Također važna je i cijene pojedinačnih pečenja. O tome ovisi i dugoročna isplativost. Pečenje na weber plinski roštilj je jeftinije od pečenja na roštilju na ugljen. Weber plinski roštilj je također dugovječniji. Ako se kvalitetno održavaju mogu imati vijek trajanja i preko 20 godina. Roštilj na ugljen uz uvjet da se pravilno održava, imati duplo kraći životni vijek.

Weber plinski roštilj, električni roštilji ili roštilji na ugljen?

Prije svega morate se zapitati koliko ću često roštiljati i za koliko ljudi? Ako ćete roštiljati samo par puta godišnje i u krugu vlastite obitelji kupite nešto manji roštilj. Prije svega biti će jeftiniji a vama za održavanje. Weber plinski roštilj brzo dostigne željenu temperaturu. Idealni su za pripremu brzog ručka kada nemate puno vremena za pripremu. Namjeravate li često koristiti roštilj za pripremu ručka, weber plinski roštilj je najbolji izbor. Roštilji na ugljen pogodniji su za piknike gdje niste ograničeni sa vremenom. Ako živite u stanu i zgradi, za vas je najbolje rješenje električni roštilj. Kod električnih roštilja temperaturu možete podešavati. Kod većine električnih roštilj možete skinuti rešetku i oprati je u perilici za suđe. Sastavni dio svakog električnog roštilja je integrirana zdjela za skupljanje masnoće. Kod kupnje pripazite da je ta zdjela odvojiva jer će vam lakše pranje. U pravilu možete birati između preklopnog ili otvorenog električnog roštilja.Preklopni električni roštilj je dobar za pripremu manje količine hrane. Otvoreni električni roštilj je bolji za ono pravo roštiljanje.

Kako odabrati pravi weber roštilj?

Prije svake odluke o kupnji potrebno je odlučiti kakav način roštiljanja volite. Svaki Weber grill , kao i svaki model, ima svoje prednosti i mane. Oni se razlikuju se po brojnim čimbenicima. Glavne karakteristike roštilja su te koje će vam uveliko pomoći pri odabiru vrste roštilja. Ako vam je najvažnija praktičnost i jednostavnost odaberite plinski roštilj. Ukoliko vam je pak važniji dimljeni okus pečene hrane i pravi žar, za vas su roštilji na ugljen. Ako nemate vremena i najbitnija vam je brzina pripreme i mogućnost korištenja u urbanim sredinama kupite električni roštilj.

Ako vam je pak najvažnija cijena onda su najskuplji plinski roštilji, zatim roštilji na ugljen i na kraju, najjeftiniji su električni roštilji.

Za pripremu Weber grill za obitelj dovoljan će biti roštilj promjera cca. 50 cm ili plinski roštilj sa dva plamenika.
Za piknike i veća društva uz roštilj najbolji je veći roštilj na ugljen cca.60cm, plinski roštilj koji ima najmanje 3 plamenika. Također je bitno imati dovoljno veliku površinu za pečenje većih komada mesa i većim rešetkama za odlaganje hrane. Na taj način ćete osigurati da hrana uvijek ostane topla

Što želimo peći na roštilju?

Za ćevape i bijelo pileće meso nije potrebno puno vremena. Lako se pripremaju na svakom roštilju. Za sve one koji vole konkretnije komade mesa bitno je vrijeme pečenja kao i temperatura roštilja. Izgleda jednostavno ali nije. Potrebno je iskustvo ali i ljubav prema roštiljanju. No prije svega morate biti gurman. Pečenje riba, stekova ili lignji prepustite onima sa više iskustva u roštiljanju.
Sve je moguće pa čak i za početnike. Možete pripremiti i savršeno Weber grill povrće i ukusne riblje specijalitete. Ako ste odlučili za kupnju roštilja na dobrom ste mjestu. Pratite naše preporuke i odaberite roštilj koji će vas dugo i dobro služiti. Ako imate dovoljno vremena i želite polako roštiljati za vas je zasigurno Weber grill na ugljen. Pripremiti hranu na brži način, i odaberite plinski roštilj ili za električni roštilj. Usporedbe radi plinski roštilj će se zagrijati za 10ak minuta, dok će roštilju na ugljen trebati oko 30-40 minuta.

Preporučujemo Weber grill :

ELEKTRIČNI ROŠTILJ WEBER PULSE 2000+KOLICA
NOVITETI, WEBER PULSE, Roštilji, Električni roštilji

PLINSKI ROŠTILJ GO ANYWHERE GAS + WEBER PLINSKA KARTUŠA + PRIBOR ZA ROŠTILJ COMPACT, 2-DIJELNI
Set proizvoda koji se sastoji od prijenosnog plinskog roštilja Go Anywhere Gas, plinske kartuše za paljenje roštilja i dvodijelnog pribora za roštilj Compact.

ROŠTILJ NA UGLJEN MASTERTOUCH PREMIUM SE-5775, BLACK
NOVITETI, Roštilji, Roštilji na ugljen, WEBER MASTER TOUCH
Roštilj na ugljen u crnoj boji koji će Vam pružiti brojne funkcionalnosti i oduševiti Vas svojim dizajnom, s ugrađenom GBS rešetkom za pečenje.